Timelapse-kuvaaja Riku on Susien uusi löytö

Tanssivat Sudet on aloittanut yhteistyön nuoren kuvaajalahjakkuuden RikuKarjalaisen kanssa. Susien laumanjohtaja Jimi Heikkinen pani merkille 17-vuotiaan kajaanilaisen kädenjäljen, kun valtakunnan medioissakin noteerattu Kainuu-timelapse-video löi rytinällä läpi internetissä.
– Sudet ovat vahvasti mukana matkailussa ja Rikulla on silmää sekä osaamista luoda upeita kokonaisuuksia etenkin matkailumarkkinoinnin tarpeisiin, Jimi kuvailee.

Kajaanin lukion toisella vuosikurssilla opiskeleva Riku on erikoistunut timelapse-tuotantoihin. Timelapse-kuvauksessa eli aikaviivekuvauksessa samasta paikasta otetut stillkuvat yhdistetään videoksi. Tällöin esimerkiksi ympäristössä ja maisemissa tapahtuvat muutokset näkyvät nopeutettuna liikkeenä. Materiaalin taltioiminen on usein pitkäjänteinen prosessi.
– Timelapse-produktiot ovat aikaa vievää puuhaa, mutta viihdyn luonnossa. Haluan kuvata tulevaisuudessa eri puolella Suomea vielä lisää ja tehdä timelapsen ainakin lappilaisesta ympäristöstä,  Riku kertoo.

Uuden yhteistyökuvion myötä Tanssivien Susien kameraosaamisen kenttä laajenee entisestään. Laumanjohtaja Jimi näkee Rikussa nuoresta iästä huolimatta suuren potentiaalin.
– Toiminnallisen ja henkilövetoisen still- ja videokuvauksen rinnalla Rikun tapa kertoa tarinoita suomalaisesta luonnosta on meille rikkaus. Rikusta paistaa innokkuus ja halu oppia. Uskomalla nuoriin ja tekemällä heidän kanssaan töitä annamme heille mahdollisuuden verkostoitua ja kehittyä. Ja sehän on vähän kuin sijoittaisi tulevaisuuteen, Jimi summaa.

Comments are closed.