Ammattinäyttelijä luo tunnetta ja nostaa mainosvideosi arvoa

Rankka päivä

Tanssivat Sudet on tehnyt jo vuosia yhteistyötä videotuotannoissaan ammattinäyttelijöiden kanssa. Yksi heistä on Janne Kinnunen, vuonna 1998 Teatterikorkeakoulusta valmistunut, nykyisin Kajaanin kaupunginteatterissa työskentelevä Pohjois-Karjalasta juurensa saanut mies. Kysyimme videomainoksen ostajalta Lasse Kauppiselta Fincet Oy:sta, miksi ammattinäyttelijä haluttiin mainoksen kasvoksi.

– Halusin kertoa projektityöhallinnan haastavuudesta tunteiden kautta. Silloin, kun pokka pettää tai hommat kasaantuvat, se tunne arkielämässä tuntuu voimakkaalta. Töiden ja projektihallinnan haastavuus on arkipäivää, ja kaikilla ei paketti pysy kasassa, vaikka miten pyristelisi vastaan, Kauppinen toteaa.

– Oli huikea ja uskomaton kokemus nähdä läheltä Jannen ammattimaisuus, ja miten nopeasti hän pystyi mukautumaan annettuun rooliin. Lisäksi hän ymmärsi tuotteen ja palvelun idean nopeasti, ja kuinka eläytyä roolisuorituksessa. Ikinä ei etukäteen tiedä, herättääkö mainos kiinnostusta vai ei. Kokeilun kautta asiat selviävät. On myös kivempi soittaa täysin kylmälle asiakkaalle, jos hän on etukäteen nähnyt jonkun videomainoksen tuotteestamme ja vieläpä jos mainos on herättänyt voimasta tunnetta hänessä, Kauppinen kertoo.

Lasse Kauppinen ja Janne Kinnunen keskustelevat tiiviisti mainoskuvausten yhteydessä.

Janne Kinnunen on tuttu mies Kajaanin teatterilavoilta

Tanssivat Sudet ja Janne Kinnunen löysivät toisensa muutama vuosi sitten Kajaanissa. Susien perustaja Jimi Heikkinen etsi mainosvideoilleen kiinnostavia ja humoristisia näkökulmia sekä uusia näyttelijöitä. Paikallinen yhteistyö koettiin molemmin puolin antoisaksi.

– Meillä oli mahtavat kuvaukset yhdessä Tanssivien Susien ja Tool4Pron kanssa. Parasta oli, kun asiakas oli itse niin vahvasti innostunut kuvauksista ja antoi omia näkökulmiaan lopputulokseen. Myös kuvauslokaatio on hyvä. Kajaanin Renforsin Rannasta löytyi persoonallinen toimistotila, Janne kertoo avaten kuvausprosessin etenemistä.

– Mainoksessa pitää olla mielestäni selkeä kulma, muukin kuin yrityksen monotoninen esittely. Ammattinäyttelijänä olen kiinnostunut tarinan rakentamisesta sekä siitä syntyvien tunteiden ja mielikuvien välittämisestä katsojalle.

– Hyvä käsikirjoitus ja se, että minulle on kerrottu jotain esikuvia tai samaa tyyliä edustavia tuotantoja etukäteen, auttaa roolin rakentamisessa. Tässä tuotannossa Kummelista tuttu Jankon betoni oli yksi sketsi, josta asiakas halusi minun hakevan tiettyä tarttumapintaa.

– Kävin välillä katsomassa kameralta, miltä otokset näyttivät kuvaruudulta käsin. Silloin, kun kuvataan lähikuvaa, lopputulos on pientä ja tarkkaa. Erittäin tärkeää on pysyä kuvaruudun sisällä. Kameran ottaessa kokovartalokuvaa voi näytellä ja improvisoida isommin.

– Näyttelemisessä sytyn eniten katsojien välittömästä palautteesta. Kun näen lavalta iloiset silmät ja nauravan suun, tiedän onnistuneeni.

Vanha kannettava tietokone sai tuntea projektityöhallinnan haastavuuden

Tanssivien Susien ja Jannen vinkit videoviestinnän saloihin

1) Kannattaa panostaa käsikirjoitukseen ja sen tarinallisuuteen. Tunteiden välittäminen videoilla voi olla helpompaa ammattinäyttelijöiden välityksellä. Ammattinäyttelijän luomat hahmot tuovat videoille syvyyttä ja jatkuvuutta katsojan silmässä etenkin, jos videoita tehdään sarjatuotantona.


2) Videohankkeiden käynnistäminen voi tuntua epämukavalta ja vaikealta. Lähde liikkeelle alkuun pienellä budjetilla, ja kokeile tehdä yksi video ensin vaikkapa sosiaaliseen mediaan. Videomarkkinoinnin ammattilaisten avustuksella pääset liikkeelle nopeasti.

3) Luovuus on kaiken a ja o. Mielikuvitukselle tulee antaa tila, ja sillä ei ole rajoja. Videoissa tuodaan esille yrityksen persoonaa.

4) Sosiaalisen median kautta videon levittäminen on helppoa. YouTubessa videoille kannattaa tehdä myös mainoksia. Nykyään voit YouTubessa ohjata videoilla seuraajia myös haluamallesi verkkosivulle.

Lisää postauksia

Wolfpack leader

Jimi Heikkinen

Olen 39-vuotias Oulussa nykyisin asusteleva yrittäjä. Lukion kautta Kajaanin ammattikorkeakoulusta tradenomiksi valmistumisen jälkeen jälkeen 2006 perustin osakeyhtiön, jonka nimiin olen tehnyt monenlaisia myynti, markkinointi- ja tapahtumaprojekteja.

Millainen ihminen olen?

Minua on aina kiehtonut tarinat ja niiden takana olevat ihmiset. Olen hyvin sosiaalinen ja positiivinen yksilö, mutta vuosien mittaan myös oman ajan arvostaminen on noussut arvoon.

Omat erityisvahvuudet​

Olen ratkaisukeskeinen ihminen ja tykkään asioiden tapahtuvan. Vuosien kokemus yrittäjänä on tuonut myös avarakatseisuutta ja kykyä toimia erilaisten ihmisten parissa. Olen hyvä ideoimaan asiakasprojekteissa uusia näkökulmia.

Missä voisin kehittyä tulevaisuudessa

Ihmisenä ja ammatillisessa mielessä kehittymistä tapahtuu päivittäin. Kunhan muistaa pysyä nöyränä ja kuunnella ihmisten ajatuksia ja mielipiteitä, voi itsekin oppia paljon uutta. Ylivilkkaus ja keskittymiskyky on aina ollut myös haaste, mutta onneksi näitäkin piirteitä voi kehittää.

Asiakasprojekti on mielestäni onnistunut, kun..

Parhaita hetkiä työssä on, kun asiakas saa aidosti lisäarvoa tekemämme työn kautta ja oppii itsekin uutta. Pidän, kun projektissa on uskallettu olla aidosti läsnä, keskusteluissa on oltu rehellisen avoimia niin hyvistä kuin kehitettävistäkin asioista.