Ammattinäyttelijä luo tunnetta ja nostaa mainosvideosi arvoa

Tanssivat Sudet on tehnyt jo vuosia yhteistyötä ammattinäyttelijöiden kanssa videotuotannoissaan. Yksi heistä on Janne Kinnunen, vuonna 98 teatterikorkeakoulusta valmistunut ja nykyisin Kajaanin kaupunginteatterissa työskentelevä Pohjois-Karjalasta juurensa saanut mies. Kysytään videomainoksen maksajalta Lasse Kauppiselta Fincet Oy:sta, miksi ammattinäyttelijä haluttiin mainoksen kasvoksi.

Halusin kertoa projektityöhallinnan haastavuudesta tunteiden kautta. Silloin ku pokka pettää tai hommat kasaantuu, niin se tunne arkielämässä tuntuu voimakkaalta. Töiden ja projektihallinnan haastavuus on arkipäivää ja kaikilla ei paketti pysy kasassa, vaikka miten pyristelisi vastaan, Kauppinen toteaa.

Oli huikea ja uskomaton kokemus nähdä läheltä Jannen ammattimaisuus ja miten nopeasti hän pystyi mukautumaan annettuun rooliin. Lisäksi hän ymmärsi tuotteen ja palvelun idean nopeasti ja kuinka eläytyä roolisuorituksessa. Ikinä ei etukäteen tiedä, herättääkö mainos kiinnostusta vai ei. Kokeilun kautta asiat selviää. On myös kivempi soittaa täysin kylmälle asiakkaalle, jos hän on etukäteen nähnyt jonkun videomainoksen tuotteestani ja vieläpä jos mainos on herättänyt voimasta tunnetta hänessä.

Lasse Kauppinen ja Janne Kinnunen keskustelevat tiiviisti mainoskuvausten yhteydessä.

Janne Kinnunen tuttu mies teatterin lavalta

Eilen meillä oli mahtavat kuvaukset yhdessä Tanssivien Susien ja Tool4Pron kanssa. Parasta oli, kun Lasse (asiakas) oli itse niin vahvasti innostunut kuvauksista ja antoi omia näkökulmiaan lopputulokseen. Myös kuvauslokaatio on hyvä. Renforsin Rannasta löytyi persoonallinen toimistotila.

Mainoksessa pitää olla mielestäni selkeä kulma, muukin kuin yrityksen monotoninen esittely. Ammattinäyttelijänä olen kiinnostunut tarinan rakentamisesta ja sen, sekä siitä syntyvien tunteiden ja mielikuvien välittämisestä katsojalle videolla.

Hyvä käsikirjoitus ja se, että minulle on kerrottu jotain esikuvia tai samaa tyyliä edustavia tuotantoja etukäteen, auttaa roolin rakentamisessa. Tässä tuotannossa Kummelista tuttu Jankon betoni oli yksi sketsi, josta asiakas halusi minun hakevan tiettyä tarttumapintaa.

Kävin välillä katsomassa kameralta, miltä mikin otos näytti kuvaruudulta käsin.Silloin kun kuvataan lähikuvaa lopputulos on pientä ja tarkkaa ja erittäin tärkeä on pysyäKuvaruudun sisällä. Kameran ottaessa kokovartalokuvaa, voi näytellä ja improvisoida isommin.
Näyttelemisessä sytyn eniten katsojien välittömästä palautteesta, kun näen lavalta iloiset silmät ja nauravan suun, tiedän onnistuneeni.

Jannen vinkit ihmisille, ketkä pohtivat videoviestinnän aloittamista

1) kannattaa panostaa käsikirjoitukseen ja sen tarinallisuuteen. Tunteiden välittäminen videoilla voi olla helpompaa ammattinäyttelijöiden välityksellä.


2) Videohankkeiden käynnistäminen välillä voi tuntua epämukavalta ja vaikealta. Lähde liikkeellePienellä budjetilla alkuun ja kokeile tehdä yksi video ensin vaikkapa sosiaaliseen mediaan. VideomarkkinoinninAmmattilaisten avustuksella liikkeelle pääsee nopeasti.


3) Luovuus on kaiken a ja o. Mielikuvitukselle tulee antaa tila ja sillä ei ole rajoja.

Lisää postauksia

Näin syntyy tv-mainos

Ajankohtaan nähden meille kuuluu hyvää. Koronarajoitukset menevät lievempään suuntaan. Vanhemmat ihmiset ja kanta-asiakkaat uskaltavat liikkua jälleen myös meillä Jussilassa.Korona-ajan olemme menneet puolivaloilla. Kiinteät kulut on

Lue lisää »

Luistintallin jäljillä

Kari on perinteinen kainuulainen mies, joka on asiaansa vihkiytynyt tolokun tekijä, eikä tee itsestään suurta numeroa. Vaikka yritys on vasta alkutaipaleella, jo nyt luistinten teriä

Lue lisää »

Wolfpack leader

Jimi Heikkinen

Olen 39-vuotias Oulussa nykyisin asusteleva yrittäjä. Lukion kautta Kajaanin ammattikorkeakoulusta tradenomiksi valmistumisen jälkeen jälkeen 2006 perustin osakeyhtiön, jonka nimiin olen tehnyt monenlaisia myynti, markkinointi- ja tapahtumaprojekteja.

Millainen ihminen olen?

Minua on aina kiehtonut tarinat ja niiden takana olevat ihmiset. Olen hyvin sosiaalinen ja positiivinen yksilö, mutta vuosien mittaan myös oman ajan arvostaminen on noussut arvoon.

Omat erityisvahvuudet​

Olen ratkaisukeskeinen ihminen ja tykkään asioiden tapahtuvan. Vuosien kokemus yrittäjänä on tuonut myös avarakatseisuutta ja kykyä toimia erilaisten ihmisten parissa. Olen hyvä ideoimaan asiakasprojekteissa uusia näkökulmia.

Missä voisin kehittyä tulevaisuudessa

Ihmisenä ja ammatillisessa mielessä kehittymistä tapahtuu päivittäin. Kunhan muistaa pysyä nöyränä ja kuunnella ihmisten ajatuksia ja mielipiteitä, voi itsekin oppia paljon uutta. Ylivilkkaus ja keskittymiskyky on aina ollut myös haaste, mutta onneksi näitäkin piirteitä voi kehittää.

Asiakasprojekti on mielestäni onnistunut, kun..

Parhaita hetkiä työssä on, kun asiakas saa aidosti lisäarvoa tekemämme työn kautta ja oppii itsekin uutta. Pidän, kun projektissa on uskallettu olla aidosti läsnä, keskusteluissa on oltu rehellisen avoimia niin hyvistä kuin kehitettävistäkin asioista.