Luistintallin jäljillä

Kari on perinteinen kainuulainen mies, joka on asiaansa vihkiytynyt tolokun tekijä, eikä tee itsestään suurta numeroa. Vaikka yritys on vasta alkutaipaleella, jo nyt luistinten teriä on matkannut rapakon taakse jääkiekon ammattilaisille.

Luistintalli on perustettu Kajaanissa helmikuussa 2021. Yritys sai alkunsa, kun lähdin poikani jääkiekkojoukkueen huoltajaksi ja luistinten teroitus alkoi kiehtoa. Kainuussa ei ollut jääkiekko- eikä taitoluistinhuoltoon erikoistunutta yritystä. Kysyntää luistinten teroituksille ja profiloinneille oli kuitenkin olemassa Kainuun hyvien olosuhteiden ja runsaan luistelulajien harrastajamäärän ansiosta.

Hankin teroituskoneen ja aloin huoltaa luistinpareja autotallistani käsin. Itseopiskellen ja eri puolilta Suomea olevilta ammattilaisilta saaduilla neuvoilla pääsin alkuun. Taidot kehittyivät kovan harjoittelun myötä, ja saadun asiakaspalautteen saattelemana päätin perustaa sivutoimisen yrityksen. Nyt Luistintallilla on kiinteät tilat Kajaanin jäähallissa luistinten huoltoa varten.

Yrittäjän arki on lähtenyt liikkeelle hyvin. Töitä on riittänyt välillä kiireeksi asti. Toimin tällä hetkellä  sivutoimisena yrittäjänä ja teen päätyötäni osa-aikaisesti. Työnantajani on suhtautunut sivutoimiyrittämiseen positiivisesti, ja olen saanut molemmat työt järjestymään keskenään. Nautin työskennellä jäälajien harrastajien ja ammattilaisten kanssa, ja palaute asiakkailta on ollut positiivista.  Yrittäjyys on tuonut mukanaan uusien asioiden opettelua varsinkin yrityksen hallinnollisista asioista.

Toiminta sai alkunsa taitoluistinten teroituksista.

Tanssivat Sudet loi yritysilmeen ja kotisivut

Yritysilmeen luonti sujui Susilauman kanssa hienosti. Yrityksemme tarkka toimintamalli oli alussa hakusessa, mikä toi haasteita projektiin. Susien kanssa saatiin hyvin sovittua aikataulumuutoksista, ja Lauma tarjosi hyvin apua liiketoiminnan suunnitteluun ja yleisesti markkinointiin, vaikka ne eivät varsinaisesti kuuluneetkaan sopimukseen. Sain myös hyvää sparrausta laumanjohtaja Jimiltä yrittäjyydestä.

Mahdollinen seuraava askel on verkkokaupan perustaminen.
Yrityksemme tarvitsee uuden tuotteen lanseeraamiseen ja mahdolliseen kansainvälistymiseen ammattilaisten ostopalveluita kehittämämme luistinterän mittatyökalun myyntiin ja markkinointiin.

Luistintallin kotisivuihin voit tutustua osoitteessa www.luistintalli.fi.

Lisää postauksia

Wolfpack leader

Jimi Heikkinen

Olen 39-vuotias Oulussa nykyisin asusteleva yrittäjä. Lukion kautta Kajaanin ammattikorkeakoulusta tradenomiksi valmistumisen jälkeen jälkeen 2006 perustin osakeyhtiön, jonka nimiin olen tehnyt monenlaisia myynti, markkinointi- ja tapahtumaprojekteja.

Millainen ihminen olen?

Minua on aina kiehtonut tarinat ja niiden takana olevat ihmiset. Olen hyvin sosiaalinen ja positiivinen yksilö, mutta vuosien mittaan myös oman ajan arvostaminen on noussut arvoon.

Omat erityisvahvuudet​

Olen ratkaisukeskeinen ihminen ja tykkään asioiden tapahtuvan. Vuosien kokemus yrittäjänä on tuonut myös avarakatseisuutta ja kykyä toimia erilaisten ihmisten parissa. Olen hyvä ideoimaan asiakasprojekteissa uusia näkökulmia.

Missä voisin kehittyä tulevaisuudessa

Ihmisenä ja ammatillisessa mielessä kehittymistä tapahtuu päivittäin. Kunhan muistaa pysyä nöyränä ja kuunnella ihmisten ajatuksia ja mielipiteitä, voi itsekin oppia paljon uutta. Ylivilkkaus ja keskittymiskyky on aina ollut myös haaste, mutta onneksi näitäkin piirteitä voi kehittää.

Asiakasprojekti on mielestäni onnistunut, kun..

Parhaita hetkiä työssä on, kun asiakas saa aidosti lisäarvoa tekemämme työn kautta ja oppii itsekin uutta. Pidän, kun projektissa on uskallettu olla aidosti läsnä, keskusteluissa on oltu rehellisen avoimia niin hyvistä kuin kehitettävistäkin asioista.