Pelialan osaamista löytyy Kajaanista

 

Northern Game Summit - tapahtuma keräsi pelialan osaajia ulkomailta asti

Susilauma oli kuvaamassa  Northern Game Summit – 4.-6.10.2023 tapahtumaa Kajaanissa. Monelle ei varmasti ole niin tuttu käsite Northern Game Summit ( NGS ). Koko pelialan suosio on vieras suurelle yleisölle,  joten valaisemme teitä tällä kirjoituksella, mikä NGS on.

 

NGS on ehkä Suomen merkittävin pelialan tapahtuma Kajaanissa. Pelialan  ihmisiä tulee eri puolilta Suomea verkostoitumaan sekä kuuntelemaan erilaisia luentoja pelialan aiheisiin liittyen. 

 

Tapahtuma ei ole pelkkä suomalaisten juttu. Ihmisiä saapuu vuosittain myös ulkomailta tapahtumaan. Opiskelijoista aina rautaisiin ammattilaisiin keskustelemaan alan uusimmista trendeistä sekä teknologiasta. Kajaanissa pitäisi tuoda pelialaa enemmänkin esille, jotta ihmiset huomaisivat,  kuinka tärkeä tekijä se on Kainuulle.

 

Tapahtuma tunnetaan monipuolisesta puhujakattauksesta, joka koostuu kotimaisista sekä kansainvälisistä alan ammattilaisista. Rento Ilmapiiri kuvastaa tapahtumaa todella hyvin. 

 

Luentoja pidettiin pitkin päivää BioRex elokuvateatterissa, jonne oli saapunut 400 vierailijaa. Käytävillä kuului iloinen puheen porina luentojen välissä, kun kävijät nauttivat kahvia ja muita virvokkeita. Illalla viralliset jatkot järjestettiin baari & yökerho Onnelassa, missä osallistujat pääsivät rentoutumaan ja nauttimaan illasta muiden alan ihmisten kanssa.  Järjestäjät huomioivat  vip-vieraat omilla  pienillä sivutapahtumilla.

 

Joonas Mannisen puheenvuoro

Projektipäällikkö Joonas Manninen kertoi Susien haastattelussa Kajaanin Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden järjestäneen tapahtuman ensimmäisen kerran vuonna 2012, mistä  lähtien NGS on ollut lähes vuosittain. 

 

– Meidän pääjuttu on tarjota sopiva vaihtoehto isommille teknologia-alan konferenseille, sanoo Manninen. Hänen mukaansa niissä isommissa on enemmän porukkaa ja ne on paljon bisnespainotteisempia, kun taas NGS pyrkii mahdollistamaan vähän pienemmällä porukalla syvällisemmin toisiinsa tutustumista. 

 

– Northern Game Summitin puheenvuorot ovat pidempiä verrattuna isompiin pelialan tapahtumiin. Tämä konsepti mahdollistaa paremman syventymisen käsiteltäviin aihealueisiin.

 

– Olen kuullut, että myös yön pikkutunneilla on perustettu uusia firmoja, heittää Joonas Manninen haastattelun lopuksi

 

Tanssivat Sudet vastasi tapahtuman videototeutuksesta

Tapahtuman kuvauksesta vastasivat Tanssivien Susien Joni Immonen ja uusi Susilauman jäsen, harjoittelija Janne Tarvainen. Seuraavassa Jonin ajatuksia tapahtumasta. 

 

– Tapahtuma oli äärimmäisen kiehtova. erityisesti mieleen jäivät vaikuttavien henkilöiden puheenvuorot. Tietoa jaettiin siitä, miten pelejä luodaan maailmalle ja mitä taitoja pelien tekeminen vaatii. 

– Joukkueurheiluhengen on oltava läsnä pelialan yrityksessä. Ilman hyvää yhteishenkeä mikään ei etene. 

– Puhujat korostivat Tapahtumassa  vaativaa ja tarkka laskentatyötä sekä logiikkaa pelien tekemisessä. Ja yleisesti, mitkä jutut nykypäivän pelaajia kiinnostaa eniten. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja  kameran takana ollessani opin paljon lisää pelialasta. 

– Työurani aikana olen kuvannut melkoisen määrän tapahtumia ja erilaisia tilaisuuksia. Kuvauspäivät sujuivat rutinoituneella ammattitaidolla ja porukka tuli tapahtumassa juttelee myös Susien videopisneksestä.

– Game Summit oli miellyttävä tapahtuma ja tuotannon puoli oli hyvin huomioitu. Erityisesti loputtoman kahvin avulla jaksoin painaa. Minusta vuosittainen pelialan tapahtuma on merkittävä juttu Kajaanille ja pelialalle. 

– Toivottavasti saamme houkuteltua Kajaaniin suuria toimistoja, jotta homma saisi siivet alleen, toteaa Susien Videomestari Joni Immonen puhuu ylpeästi Kajaanin kasvattina. 

Jonin tehtävä oli tuottaa tapahtumavideo Northern Game Summit – tapahtumasta

Lisää postauksia

Sales & concept

Jimi Heikkinen

Olen 39-vuotias Oulussa nykyisin asusteleva yrittäjä. Lukion kautta Kajaanin ammattikorkeakoulusta tradenomiksi valmistumisen jälkeen jälkeen 2006 perustin osakeyhtiön, jonka nimiin olen tehnyt monenlaisia myynti, markkinointi- ja tapahtumaprojekteja.

Millainen ihminen olen?

Minua on aina kiehtonut tarinat ja niiden takana olevat ihmiset. Olen hyvin sosiaalinen ja positiivinen yksilö, mutta vuosien mittaan myös oman ajan arvostaminen on noussut arvoon.

Omat erityisvahvuudet​

Olen ratkaisukeskeinen ihminen ja tykkään asioiden tapahtuvan. Vuosien kokemus yrittäjänä on tuonut myös avarakatseisuutta ja kykyä toimia erilaisten ihmisten parissa. Olen hyvä ideoimaan asiakasprojekteissa uusia näkökulmia.

Missä voisin kehittyä tulevaisuudessa

Ihmisenä ja ammatillisessa mielessä kehittymistä tapahtuu päivittäin. Kunhan muistaa pysyä nöyränä ja kuunnella ihmisten ajatuksia ja mielipiteitä, voi itsekin oppia paljon uutta. Ylivilkkaus ja keskittymiskyky on aina ollut myös haaste, mutta onneksi näitäkin piirteitä voi kehittää.

Asiakasprojekti on mielestäni onnistunut, kun..

Parhaita hetkiä työssä on, kun asiakas saa aidosti lisäarvoa tekemämme työn kautta ja oppii itsekin uutta. Pidän, kun projektissa on uskallettu olla aidosti läsnä, keskusteluissa on oltu rehellisen avoimia niin hyvistä kuin kehitettävistäkin asioista.