Videomarkkinoinnista liiketoiminnan kasvua

Haastattelimme kajaanilaisen ohjelmistoyritys Fincet Oy:n toimitusjohtaja Lasse Kauppista (DI), jolla on yli 20 vuoden kokemus kotimaisesta ja kansainvälisestä teollisuudesta. Aiheeksi valitsimme Tool4pro, töiden ja projektien digitaalinen hallintasovelluksen myynnin ja markkinoinnin haasteet ja ratkaisut.

Fincet Oy on kolmen yhtiön (Teollisuustaito Oy, Finnos Oy ja Ceriffi Oy) perustama yhteisyritys. Yrityksen henkilöstö ja taustalla olevat omistajayritykset omaavat pitkän teollisen kokemuksen, jota hyödynnetään niin tool4pro-kehityksessä kuin asiakasprojekteissa.

Miksi valitsitte videomarkkinoinnin Tool4Pro-sovelluksen myynnin työkaluksi?

Tool4pro on digitaalinen sovellus, joka tarvitsee modernia digitaalista markkinointia. Hyvin tehty video auttaa nopeasti asiakkaita ymmärtämään sovelluksen hyödyntämispotentiaalin. Video formaattina on erittäin tehokas ja havainnollinen, jota voi  hyödyntää monella tapaa useissa eri kanavissa.

Tanssivien Susien Joni Immosen Editointipöydältä näkymää, missä on alkamassa Grafiikkatekstien asettelutyö.

Hait Kajaanin Kaupungin yrityssetelirahaa. Mihin tarkoitukseen palveluseteliä käytetään?

Hain yritysseteliä, jotta brändin rakentamista voidaan systemaattisesti kehittää. Yritysseteli on hyvä mahdollisuus pienelle yrityksille ostaa palveluja. Palveluseteliä haettiin brändin rakentamiseen videon keinoin, jossa on otettu huomioon myös kansainvälistyminen.

Jokaiseen videoon tehdään tarkka värimääritys, millä nostetaan yksityiskohdat videosta esille.

Miksi suosittelisit yrityksille videoita myynnin ja markkinoinnin tueksi?

Video on havainnollinen tapa esitellä tuotteita ja palveluita. Nykyiset esim. Youtube on jo toiseksi käytetyin hakukone, joten sisältö pitää olla sekä verkkosivuilla että Youtubessa. Erityisesti videot ovat suosittuja nuorten keskuudessa. Videota voi helposti jakaa sosiaalisessa mediassa ja se luo enemmän sisältöä tuotteen tai tai palvelujen osalta markkinoinnissa.  

Miten yhteistyö on käynnistynyt Tanssivien Susien kanssa?

Yhteistyö on käynnistynyt hyvin, koska ideointi Tanssivien Susien kanssa on toiminut erinomaisesti. Sudet toteuttavat ajatukset loistavasti ja laatu on erinomaista. Tavoitteena on jatkaa yhteistyötä sopivien projektien muodossa.

Joni Immonen toimii Susien puolelta projektin yhteyshenkilönä ja videoiden editoijana.

Lisää postauksia

Wolfpack leader

Jimi Heikkinen

Olen 39-vuotias Oulussa nykyisin asusteleva yrittäjä. Lukion kautta Kajaanin ammattikorkeakoulusta tradenomiksi valmistumisen jälkeen jälkeen 2006 perustin osakeyhtiön, jonka nimiin olen tehnyt monenlaisia myynti, markkinointi- ja tapahtumaprojekteja.

Millainen ihminen olen?

Minua on aina kiehtonut tarinat ja niiden takana olevat ihmiset. Olen hyvin sosiaalinen ja positiivinen yksilö, mutta vuosien mittaan myös oman ajan arvostaminen on noussut arvoon.

Omat erityisvahvuudet​

Olen ratkaisukeskeinen ihminen ja tykkään asioiden tapahtuvan. Vuosien kokemus yrittäjänä on tuonut myös avarakatseisuutta ja kykyä toimia erilaisten ihmisten parissa. Olen hyvä ideoimaan asiakasprojekteissa uusia näkökulmia.

Missä voisin kehittyä tulevaisuudessa

Ihmisenä ja ammatillisessa mielessä kehittymistä tapahtuu päivittäin. Kunhan muistaa pysyä nöyränä ja kuunnella ihmisten ajatuksia ja mielipiteitä, voi itsekin oppia paljon uutta. Ylivilkkaus ja keskittymiskyky on aina ollut myös haaste, mutta onneksi näitäkin piirteitä voi kehittää.

Asiakasprojekti on mielestäni onnistunut, kun..

Parhaita hetkiä työssä on, kun asiakas saa aidosti lisäarvoa tekemämme työn kautta ja oppii itsekin uutta. Pidän, kun projektissa on uskallettu olla aidosti läsnä, keskusteluissa on oltu rehellisen avoimia niin hyvistä kuin kehitettävistäkin asioista.